Aromaterápiás masszázs

 


Az utóbbi évtizedben egyike lett azoknak az alternatív kezelésmódoknak, melyeknek a népszerűsége a világ számos országában fokozódik. Ennek oka részben abban keresendő, hogy sokan szenvednek tartós stresszhatással összefüggésbe hozható betegségben, melyeknek kezelésében az aromaterápia jó eredménnyel alkalmazható, relaxációt elősegítő és stresszt oldó hatásainak köszönhetően.
Az illóolajok olyan illatanyagok, melyek parányi olajcseppecskék formájában előfordulnak a különböző növényi részekben (pl. levelek, gyökér, héj, virág, gyümölcs). Az illóolajok a növény valamennyi jellemző tulajdonságát magukban hordozzák és ezáltal a növény eszenciáját képezik. Sok évszázad óta alkalmazzák ezeket az illatokat gyógyításra, vallásos szertartások kellékeként, testápolásra valamint egyéb célokra. Az újkorban ismét felfedezték ezeket az olajokat. Napjainkban úgy a levegő frissítésére, mint szaunaöntet készítésére, AROMATERÁPIÁRA, masszázsolajok sajátkezű elkészítésére használják.

Két módja van annak, hogy az olajok kifejthessék hatásukat:

- Szaglóérzékünkön keresztül (inhalálás, illatlámpa)
- Bőrön keresztül (fürdők, masszázsok)

Már 2000 évvel időszámításunk előtt felismerték a kínaiak bizonyos növények illóolajainak gyógyító tulajdonságait.

Az illóolajok ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint azok a növények, melyekből kinyerik őket, csak felerősített formában. Néhány olaj nyugtatóan, néhány izgatóan hat . Egyes olajok emésztést elősegítő hatásúak, mások vértisztító funkcióval rendelkezik. Némelyik olaj kiváló szer bőrtisztátalanság elkerülésére.
Hírek, események

Ajándék masszázs minden Pénteken

December 1-től nyiss fel minden nap egy-egy ablakocskát és használd fel az elrejtett szépségelixíreket! A gon­do­san meg­ter­ve­zett,…

Tovább olvasom

3D szempilla

3 Dimenziós műszempilla:A szálas műszempilláknak többféle elnevezése van. Szálankénti műszempillának, tartós szempillának, 3 dimenziós műszempillának…

Tovább olvasom

Hyaluronsavas arckezelés

Tovább olvasom