Főoldal  >>  Masszázs  >>  Gyógymasszázs

GyógymasszázsA gyógymasszázs egy nyugati masszázs terápia, amely az európai masszázs alapját képezi. Alapfogásaiban a svédmasszázshoz hasonlítható, a különbség abban rejlik, hogy a gyógymasszázs során kimondott a célzott területet kezelik. A gyógymasszázs a test felületén, meghatározott fogásokkal, kezelési céllal alkalmazott fizikai inger, amelyre a testben kialakuló válaszreakció a fizikai gyógyulás. Az ember testét érő manuális mechanikai behatások részben közvetlenül, részben közvetve befolyásolják a sejtek és szövetek működését. Közvetlenül befolyásolják a vénás és nyirokkeringést, valamint közvetetten hat az artériás keringésre és izomtónusra.
A terapeuta mikor megvizsgál egy beteget, figyelembe veszi annak testtartását, szimmetriáját és mozgását. Ezek alapján egy jó terapeuta már fel tud állítani egy pontos diagnózist.A gyógymasszázs javallatai:


A gyógymasszázs orvosi javaslatra az ortopédia, reumatológia, belgyógyászat, ideggyógyászat, pszichiátria területén alkalmazható. Regenerációs céllal műtétek utáni rehabilitáció, ideg és keringési panaszok, anyagcserezavarok kezelésére alkalmas. Gyógymasszázs alkalmazása során a terapeuta hatással van a bőr különböző rétegeire, a kötőszövetre, melynek hatására a fájdalomérzet csökken a fájdalmas terület feletti bőr dörzsölésére, a test meghatározott pontjainak ingerlésével. Ezek a pontok a gerincvelőből kilépő fájdalomérző receptorok, amelyekre a terapeuta, különböző fogásokat alkalmazva a betegen, hatással bír a kliens és annak problémájára. Ezen kívül hatással van a vérkeringésre, javul a nyirok- és véráramlás, fokozza az anyagcserét és növeli az izmok teljesítőképességét. Rendszeres gyógymasszázs kezeléssel megszüntethetőek illetve csökkenthetőek a mozgásszervi fájdalmak, panaszok.


Gyógymasszázst megelőző vizsgálatok:


  -Bőrszín, bőrelváltozások
  -Bőr turgora
  -Izomtónus
  -Deformitások
  -Izületi duzzanat, szöveti duzzanat

Tapintható elváltozások:

 -Bőrhőmérséklet
 -Kötőszövet eltolhatósága és elemelhetősége
 -Izomtónus (hyper-, hypotónus)
 -Izomrostok eltolhatósága
 -Az izmok nyomásérzékenysége
 -Szöveti duzzanat
 -Izületi duzzanat
 -Az izületek nyomásérzékenysége

Méréses vizsgálatok:

  -Pulzus
  -Vérnyomás
  -Különböző képalkotó műszerekkel (Orvos végzi)A gyógymasszázs fogásrendszere:


  -Simítás
  -Dörzsölés
  -Gyúrás
  -Ütögetés
  -Rezegtetés
  -Kimozgatás (passzív és aktív tornáztatás)
  -Idegpont nyomás (akupresszúra)Gyógymasszázs ellenjavallatai:


  -Lázas állapotban
  -Friss traumatikus sérülések esetén
  -Fertőző betegségek, bőrbetegségek esetén
  -Visszérbántalmak és mélyvénás trombózis esetén
  -Csontritkulás esetén
  -Rákos, daganatos megbetegedések esetén
  -Krónikus gyulladások esetén
  -Epilepsziás beteg esetén
  -Súlyos pszichés betegségek esetében
  -Komoly szívbetegség esetén
  -Nőknél havi vérzés előtt és közben
  -Terhesség első három hónapjában

Hírek, események

Ajándék masszázs minden Pénteken

December 1-től nyiss fel minden nap egy-egy ablakocskát és használd fel az elrejtett szépségelixíreket! A gon­do­san meg­ter­ve­zett,…

Tovább olvasom

3D szempilla

3 Dimenziós műszempilla:A szálas műszempilláknak többféle elnevezése van. Szálankénti műszempillának, tartós szempillának, 3 dimenziós műszempillának…

Tovább olvasom

Hyaluronsavas arckezelés

Tovább olvasom