Lávaköves masszázs

 A forró kövek gyógyító és jótékony hatását már az ókorban ismerték. A mai modern lávaköves masszázs ugyen ezeken az alapokon nyugszik. A lényege hogy a masszázs nem kézzel történik, hanem vulkáni eredetű kövekkel.
A lávaköves vagy forró köves masszázs a relaxációs masszázsok csoportjához tartozik, célja a test teljes ellazítása, a lélek harmonizálása. A masszázs során használt vulkáni eredetű bazaltkövek magas energiaszinttel rendelkeznek és visszamaradó mágnesességet lehet bennük felfedezni, amely elősegíti az energiaáramlást, oldja a blokádokat és kiegyensúlyozza a szervezet energiamezejét. Ennek köszönhetően könnyen meditációs állapotba kerül a vendég. Ezeknek a simára csiszolt bazaltköveknek még egy előnyös tulajdonságuk hogy sokkal jobban, több ideig tartják a meleget mint a hagyományos kövek. Ezeket a masszázs során körülbelül 50-60 fokosra melegítik fel.


A lávaköves masszázs technikái:


Meleg köves masszázs:


Sötét színű bazalt kövekkel végzik, s főként a kozmetikában használják. A bazalt kövek az üledékképződés során alakultak ki, finom a textúrájuk, így könnyedén csúsznak a bőrön, és igen jó hővezető képességgel rendelkeznek.

Hideg-meleg technika:


Ez a technika felmelegített és lehűtött köveket alkalmaz felváltva, néhány másodpercre a test meghatározott pontjaira helyezve, többször megismételve ezt a műveletet. Meleg kőnek fekete bazaltot, hideg kőnek pedig főként fehérmárványt használnak, amely jól tartja a hideget, és gyorsan lehűthető. A hideg-melegköves technikánál érdemes a munkát meleg kövekkel kezdeni, ezek értágító hatását kihasználni, majd hideg kövekkel befejezni a kezelést, melyek lezárják a pórusokat.

Kövek használata akupunktúrás pontokon:


Ez tulajdonképpen egy kövekkel végzett akupresszúrás kezelés, melynek során a megfelelő formájú és anyagú kövekkel nyomást fejtenek ki a test meghatározott pontjain, majd ugyanilyen módon követik a meridiánok lefutását.
Hatását tekintve a meleg köves masszázs csökkenti a stresszt, a feszültséget és a fáradtságot. A masszírozás kitágítja a hajszálereket, serkenti az anyagcserét és javítja a vérkeringést. Megszünteti az izomfeszültséget és kiüríti a méreganyagokat. Mivel a masszázs kiegyensúlyozza az energiaáramlást és semlegesíti a negatív energiákat, ezáltal a testet és a lelket egyaránt harmonizálja. A páciensek mély ellazulást, s a „lebegés” élményét élik meg, miközben ugrásszerűen javul közérzetük, energetikailag kiegyensúlyozott, „feltöltött” állapotba kerülnek. A gyógyító kőmasszázs csak komolyabb keringési problémák és egyes bőrbetegségek esetén nem alkalmazható.


A lávaköves masszázs menete:


 A köveket, s a hátat vagy az éppen masszírozandó testrészeket gazdagon bekenik speciális olajjal, melyekhez illóolajat csepegtetve különböző aromaterápiás hatások érhetőek el, a masszázs és a lávakövek jótékony hatásán felül. A meleg hatására a bőr pórusai kitágulnak, így az illóolajok mélyebbre juthatnak a bőrben és erőteljesebben fejtik ki hatásukat. A masszázs során a felmelegített nagyobb lávaköveket az energiavonalak, és a főbb energiaközpontok mentén helyezik el, a kisebbekkel pedig simítja, dörzsöli és átgyúrja az izmokat a masszőr, kézzel történő masszírozással is kiegészítve. A forróság a különböző masszázsfogásokkal együttesen fokozza a vérkeringést, stimulálja a test energiaháztartását, és nagyon jól ellazítja az izomzatot.

A lávaköves masszázs hatásai:


 - Stresszoldás, izomlazítás
 - Izomfájdalmak csökkentése
 - Energiablokkok felszabadítása a testben
 - Vérkringés frissítése, a szív teljesítményének fokozása
 - A keringési, a nyirokrendszer állapotának javítása
 - Serkenti az anyagcserét, ezáltal méregtelenítő, salaktalanító hatása van
 - Hatására csökken az izomfeszültség, az izmok ellazult, kipihent állapotba kerülnek
 - Erősíti a kötőszöveteket
 - Felmelegíti a testet


Kiknek ajánlott:


Minden olyan vendégnek ajánljuk, akik a hideg téli napokon szeretnének átmelegedni, akiknek végtagjaik nehezen meglegszenek fel, valamint mindazoknak akik szeretnék kipróbálni, ezt a nem mindennapi, kényeztető masszázsfajtát.


Ellenjavallatok:


- Lázas betegségnél
- Vérzékeny állapotokban (pl. leukémia, menstruáció első napjai)
- Heveny fertőző betegségnél
- Nyirokrendszeri problémák esetén
- Be nem állított magas vérnyomásnál
- Egyes szív- és keringési problémáknál
- Tüdő- és légzésproblémáknál
- Trombózisos megbetegedések esetén
- Sebes bőrfelület, illetve bőrgyógyászati problémák esetén
- Friss trauma, műtét utáni állapotban
- Rosszindulatú daganatos betegségek esetén
- Csonttörés, csontrepedés esetén

Hírek, események

Ajándék masszázs minden Pénteken

December 1-től nyiss fel minden nap egy-egy ablakocskát és használd fel az elrejtett szépségelixíreket! A gon­do­san meg­ter­ve­zett,…

Tovább olvasom

3D szempilla

3 Dimenziós műszempilla:A szálas műszempilláknak többféle elnevezése van. Szálankénti műszempillának, tartós szempillának, 3 dimenziós műszempillának…

Tovább olvasom

Hyaluronsavas arckezelés

Tovább olvasom