Főoldal  >>  Masszázs  >>  Nyirok masszázs

Nyirok masszázs

A nyirok meghatározása:


A nyirok szállítja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit, amelyek részben túl nagyok ahhoz, hogy a vérkeringésbe visszatérjenek; részben a szövetekben sem tudnak tovább bomlani. Ezek a salakanyagok a nyirokkeringés segítségével előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak másrészt kiválasztódnak. Ha a nyirokerek megsérülnek, vagy gátolódik a nyirokáramlás, felgyülemlik a folyadék a szövetben és a bőr duzzadtnak látszik. A kisartériákból kipréselődő folyadék a nyiroknedv, amely ha felhalmozódik egy bizonyos területen káros hatású duzzanatot okoz. Nyirok masszázsal meggyorsítható a felgyülemlett folyadék távozása. Az immunrendszer részeként a nyirokrendszer nagyon fontos az egészségünk szempontjából.


A nyirokmasszázs:


A nyirokmasszázs egy fizioterápiás eljárás, amely során a kötőszövetre gyakorolt lágy fogásokkal fokozódik a nyirok folyadék visszaáramlása. A folyadékot a nyirokcsomókon keresztül a nyirokerekbe terelik, és azután a vénákba jutnak. Ezt az eljárást kivezetésnek nevezik. A nyirokmasszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat, ezáltal csökkenti az érintett szerv fájdalmát, javítja a vérkeringést valamint a sejtek táplálék és oxigén ellátását is. A nyirokmasszázsnak káros mellékhatása nincs. Terápiaszerűen alkalmazva hoz egyértelmű eredményt.Fogásai:


- Álló körözés
- Merítőfogás
- Tolónyomó fogás
- Simítás
- Gördülőfogás

A nyirokmasszázs 4 különböző fogás szisztematikus végzésével történik. Álló körök, pumpáló-fogás, merítő-fogás és forgatófogás alkalmazásával fokozatosan egyre erősebben, majd csökkenően, masszázsszerűen, 1-3 másodpercig tartóan, a nyirokfolyás irányát követve végezzük.Hatása:


A nyirokrendszert a bőr és a kötőszövet masszírozásával aktiváljuk. Lehetőséget adunk a testnek a felhalmozott mérgek és salakanyagok gyorsabb kiválasztására. Elvezeti a nyirok folyadékot és csökkenti a szöveti ödémákat. Mérséklődik a nyomás miatti fájdalom, feszülés.Élénkül a nyirokrendszer működése és a vérkeringés. Aktiválja az immunrendszert és a sejt- anyagcsere folyamatokat. Fokozódik a salakanyagok felvétele a véráramba. Hat a vénákra is.Általánosan közérzetjavító. Relaxál testi, idegi, agyi szinten. Felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Mérsékli a cellulitot.


Nyirokmasszázs menete:


  -Nyaki nyirokcsomók kiürítése
  -Arc, fül, tarkó, nyak
  -Karok (hónalj, felkar, alkar, kéz, ujjak)
  -Mellkas kezelése
  -Has, derék, csípő
  -Lábak elöl (lágyék, comb, térd, lábszár, boka, lábujjak, talp)
  -Lábak hátul (combtő, comb, térdhajlat, lábszár, boka)
  -Tompor
  -Hát

Mikor ajánlott:


  -Megelőzés céljából
  -Legyengült immunrendszer aktiválására
  -Krónikus légúti fertőzéseknél (nátha, megfázás, arc-, orrüreg betegségeknél)
  -Szénanátha enyhítésére
  -Fejfájás, migrén enyhítésére
  -Arc- és egyéb ödémák csökkentésére
  -Puffadás, székrekedés megszüntetésére
  -Cellulit, cellulitisz csökkentésére
  -Lábszáron kialakuló ödémák csökkentésére
  -Lelki, fizikai trauma enyhítésére
  -Idegrendszeri zavar, alvászavar, koncentráció zavar oldására
  -Magas vérnyomás csökkentésére
  -Betegség utáni felépülés segítésére


Nyirokmasszázs ellenjavallatai:

  -Akut gyulladások esetén
  -Pajzsmirigy-működési zavaroknál
  -Trombózis esetén
  -Daganatos betegségeknél
  -Szívelégtelenséghez társuló ödémáknál
  -Terhesség ideje alatt
  -Menstruáció első két napján
Hírek, események

Ajándék masszázs minden Pénteken

December 1-től nyiss fel minden nap egy-egy ablakocskát és használd fel az elrejtett szépségelixíreket! A gon­do­san meg­ter­ve­zett,…

Tovább olvasom

3D szempilla

3 Dimenziós műszempilla:A szálas műszempilláknak többféle elnevezése van. Szálankénti műszempillának, tartós szempillának, 3 dimenziós műszempillának…

Tovább olvasom

Hyaluronsavas arckezelés

Tovább olvasom