Főoldal  >>  Masszázs  >>  Reflexmasszázs

ReflexmasszázsA kezek és a lábak reflexzónamasszázsát mint az egészségmegörzés természetes módját sok nép már ősidők óta ismeri. Valószínüleg olyan idősek, mint az akupunktúra vagy az akupresszúra.
A reflexzónák olyan idegpontok, amelyek egy-egy távoli testrésszel vannak kapcsolatban. Az egész testen mindenütt találunk reflexzónákat.
A reflexológia tapasztalatokon alapuló tudomány. Célja főként a megelőzés, de bizonyos betegségeknél kiegészítő kezelésként is nagyon fontos. A reflexológiás kezelés akkor hatásos igazán, ha nemcsak egy betegség, hanem az egész szervezet kezelésére irányul, így ugyanis javul valamennyi élettani működés, és felgyorsulnak a gyógyító folyamatok. A reflexológia teljesen veszélytelen kezelési mód, mivel nincs káros mellékhatása.


Reflexmasszázs:A szervezet öngyógyítását indítja el. Normalizálja az energia viszonyait, oldja a stresszt, a feszültségállapotot, optimalizálja a vérellátást, az idegrendszert, javítja a homeosztázis megvalósulását, a salakanyagok kiürítését. Segíti a holisztikus szemlélet kialakulását, a test, a lélek, a szellem harmóniáját. Az egyes reflex pontok érzékenysége, vagy fájdalma jelzi, hogy a hozzátartozó belső szervben funkcionális zavar, vagy megbetegedés jött létre.
Ennek tudatában fontos megjegyezni, hogy a reflexológia semmiképpen sem egyszerű talpmasszázs, hanem az EGÉSZ testre kiható terápiás eljárás.A kezelés folyamata a szerv rendszereken, meghatározott sorrendben történik, figyelembe véve azok funkcionális működését, illetve a kliens pillanatnyi állapotát. Tehát a feladata és hatása mást eredményez, mint a vérkeringés fokozására alkalmazott kellemes, általános talpmasszázsé.


Reflex talpmasszázs:A talpmasszázs mint gyógyterápia, ma már az orvoslásban is elfogadott. A talp masszázsával a központi idegrendszerre, vérkeringésre és belső szervekre gyakorolhatunk hatást. Célja az egyén energetikai egyensúlyának helyreállítása. Ezzel a masszázzsal fokozható a különböző szervek energiaszintje.
A megfelelő zónák masszírozásával fokozódik a hozzárendelt szervek vérbősége, javul az anyagcsere, a nyirokkeringés, így mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. A talp masszírozása szabályozza a hormontermelő mirigyek működését is. A talp állapota diagnosztikai szempontból is jelentős, látható belőle, hogy milyen létező vagy kialakuló problémáról van szó. A reflexzóna érzékenysége, fájdalma vagy lerakódás jelenléte mutatja meg, hogy a hozzá tartozó szervben funkciózavar vagy megbetegedés áll fenn. A talp masszírozását kézzel, segédeszköz nélkül végzik.

A talpmasszázs hatásai:

- erősíti az immunrendszert, méregtelenítő funkciókat beindít (máj, vese, légzés),
- beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, életminőséget javító funkcióit,
- frissít, relaxál.


Kézmasszázs:A kéz masszírozását hüvelykujjal végezzük, úgy, hogy az ujjhegy érintse a zónákat. A nyomás olyan erős legyen, hogy az izmokat és a zónákat érezzük, de elviselhetetlen fájdalmat ne okozzunk. Addig masszírozzuk, amíg a kéz fájdalma enyhül. A szükséges idő általában 5-10 perc, betegségtől függően. Akut panaszoknál 5-6 kezelés, míg a krónikus betegségeknél hosszabb, 2-3 hónapos kezelés is lehet. 1-1 kezelés általában 30-40 percet vesz igénybe. Ezt lehet naponta 2-3 alkalommal is végezni. Természetesen ezek a betegségtől függőek.


Ellenjavallatok:


- Lázas betegségek esetén
- Trombózisos és visszeres végtagoknál
- Gombás megbetegedés esetén
- Üszkös lábon
- Duzzat, ödémás lábon
- Fertőző betegségnél
- Súlyos idegkimerültség esetén
- Veszélyeztetett terhességnél
- Súlyos cukorbetegségnél
- Daganatos megbetegedéseknél
- Súlyos szívbetegség illetve pacemaker használata esetén


Hírek, események

Ajándék masszázs minden Pénteken

December 1-től nyiss fel minden nap egy-egy ablakocskát és használd fel az elrejtett szépségelixíreket! A gon­do­san meg­ter­ve­zett,…

Tovább olvasom

3D szempilla

3 Dimenziós műszempilla:A szálas műszempilláknak többféle elnevezése van. Szálankénti műszempillának, tartós szempillának, 3 dimenziós műszempillának…

Tovább olvasom

Hyaluronsavas arckezelés

Tovább olvasom