Főoldal  >>  Masszázs  >>  Thai masszázs

Thai masszázs


Távol-keleti, ősi, tradicionális masszázsfajta, amely több száz éves hagyományokon alapul. A thai masszázs célja az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása hajlékony, rugalmas állapot létrehozása. Alapvetően különbözik a nyugati masszázsfajtáktól. Itt nem az izmok ellazítása áll az előtérben, hanem a meridiánok „megdolgozása” annak érdekében, hogy az energiaáramlást harmonikus egyensúlyba hozzák és megerősítsék. A hagyományos thai masszázs az úgynevezett teljességre törekvő gyógymódok közé tartozik, és abból indul ki, hogy a testben energia pályák (meridiánok) futnak. Ezeken fontos akupresszúrás pontok helyezkednek el, amelyeket a gyógyítási eljárásba bevonnak, és úgynevezett nyomásos technikával ingerelnek. Mint a többi távol-keleti gyógyítási koncepció, úgy a thai masszázs is elsősorban az egészség megőrzésére irányul.  A masszázs az egész testre kiterjed, fejünktől a lábujjakig, ami sajátos koreográfia szerint zajlik. A masszőr az ujjain kívül a kézfejét, könyökét, térdét, lábát és talpát is használja masszírozás során. A kezelés hatékonyságát a különböző testrészek “kihúzásával” is fokozzák. Sok, benne alkalmazott nyújtógyakorlat megegyezik a hatha-jóga elemeivel.


A Thai masszázs lényeges elemei:


 - Akupresszúra
 - Tágítási
 - Kopogó és nyújtótechnika
 - Reflexzóna masszázs
 - Jóga elemek és
 -„Háton járás”


A Thai masszázs hatásai:


- Serkenti az anyagcserét, ezáltal méregtelenítő, salaktalanító hatása van
- Hatására csökken az izomfeszültség, az izmok ellazult, kipihent állapotba kerülnek
- A keringési, a nyirokrendszer állapotának javítása
- Csökkenti az ízületek merevségét
- Jó közérzetet biztosít
- Megnöveli a szervezet energiaszintjét


A thai masszázs mind a masszőrre, mind páciensére nézve áldásos hatású. A masszírozott fél nyugalmat, szellemi és testi felfrissülést nyer általa, fájdalmai és izmai feszültségének csökkenését, teste hajlékonyságának fokozódását tapasztalhatja, s könnyebbé válik számára a mély relaxáció állapotának elérése. 


A Thai masszázs körülményei:


A masszázs egy talajon elhelyezett matracon történik, hanyatt-, néha hason fekvő, néha pedig ülő helyzetben. Mivel ez egy nyomópontos, segédanyag és segédeszköz nélküli masszázs, a vendég ruházatának eltávolítására nincs szükség, csupán arra kell ügyelni, hogy az laza és kényelmes legyen. 


Olajos Thai masszázs:


Bár a tradicionális thai masszázs száraz masszázsként él a köztudatban, a thai hagyomány szerint az ájurvédikus masszázsban gyökeredzik, amelyre a különböző gyógynövényolajok használata jellemző. A masszázs menete lényegében megegyezik a hagyományos thai masszázséval, azzal a különbséggel, hogy az olajtól csúszósá vált testen bizonyos fogásokat elhagynak. Ez is teljes testmasszázs, amelynek során a hátat, a lábakat és a kezeket, a hasat, a dekoltázst és a hát felső részét, illetve a nyakat is megmasszírozzuk. Mialatt a vendég alsóneműben fekszik a masszázságyon illetve matracon, az éppen nem masszírozott testrészeket puha törülközővel fedjük le. A masszázs során allergiamentes, szolid aromájú illóolajokat használunk, amelyek segítenek a relaxált állapot elérésében. Az illóolajok az érintés és a szaglás érzékszerveit együttesen használva fejtik ki jótékony hatásukat, közvetlenül a bőrön keresztül. Az aromaolajos thai masszázs nélkülözi a thai alapmasszázs tartalmazta nyújtásokat, kizárólag az energiavonalak kezelésére szorítkozik, ám párjával ellentétben nem pontnyomásos technikát, hanem simító mozdulatokat alkalmaz.


Mikor ajánlott:


- Mozgásszegény életmódnál
- Ülő munka végzésénél
- Aktív sportolásnál
- Intenzív fizikai munkavégzésnél
- Izületi, reumás panaszoknál
- Stresszes életmódnál
- Alvási problémákkal küzdőknek


Ellenjavallatok:


- Nyirokrendszeri problémák esetén
- Be nem állított magas vérnyomásnál
- Egyes szív- és keringési problémáknál
- Előrehaladott csontritkulás esetén
- Trombózisos megbetegedések esetén
- Sebes bőrfelület, illetve bőrgyógyászati problémák esetén
- Friss trauma, műtét utáni állapotban
- Epilepsziában szenvedőknek
- Csonttörés, csontrepedés esetén
- Testprotézist viselőknek ( pl. csípő, térd, stb.)


Hírek, események

Ajándék masszázs minden Pénteken

December 1-től nyiss fel minden nap egy-egy ablakocskát és használd fel az elrejtett szépségelixíreket! A gon­do­san meg­ter­ve­zett,…

Tovább olvasom

3D szempilla

3 Dimenziós műszempilla:A szálas műszempilláknak többféle elnevezése van. Szálankénti műszempillának, tartós szempillának, 3 dimenziós műszempillának…

Tovább olvasom

Hyaluronsavas arckezelés

Tovább olvasom